lördag 5 juni 2010

Börjar nog bli tjatigt

men oj vad härligt det är med sommarvädret :-)
Idag har vi varit ute från nio i morse till för en liten stund sedan. Lunch och fika har vi ätit ute!!!
Har fått härliga ränder efter t-shirten där solbrännan slutar - verkligen läckert......
Idag har jag försökt att öka på mitt proteinintag eftersom viktminskningen står helt still för tillfället. Får väl försöka lita på Maria på GI Viktkoll som säger att om jag fortsätter så här så kommer minskningen förr eller senare. Det blev i alla fall en lång promenad i fm på nästan 10.000 steg. Så himla skönt :-)

I kväll blir det Spätta Polignac på tallriken.


Ingredienser

Portioner: 4
5 hg Rödspättafile
2 hg Champinjoner färska
1 st Gul lök
2 dl Matlagningsvin vitt
1 st Citron
3 dl Vispgrädde
1 st Ägg-gulor
1 msk Matlagningsmjöl (tar bort detta vid GI-tänk)
1 tsk Finsalt
1 krm Cayenne peppar
1 dl Herrgårdsost
7 hg Potatis (för de som inte äter lika strikt som jag)

Gör så här

Sätt ugnen på 275 grader.
Skiva champinjonerna och hacka löken.
Smöra en panna och lägg i hälften av champinjonerna och hälften av löken.
Vik spättafiléerna på mitten och lägg fisken i ett lager över champinjonerna. lägg resten av champinjonerna ovanpå fisken och droppa citronsaften över. Häll i vinet och koka upp för att sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp fisken och lägg över den i en ugnsfast form, låt de champinjonerna som ligger på fisken följa med. Låt nu fiskbuljongen reduceras på spisen till hälften. ta sedan pannan från spisen och vispa kraftigt samtidigt som du strör över matlagningsmjölet. Häll i grädden och rör så att det inte bränns vid. Ta bort pannan från plattan när såsen blivit tjock och därefter vispar du i ägggulan. Häll över såsen på fiken och strö över den rivna osten. Gratinera i 5 minuter i ugnen. Servera med pressad potatis.

Rekommenderar detta om man gillar fisk :-)
 
Kram från Piff

2 kommentarer:

  1. Oj vad gott det lät! Måste testa! Och ja, lita på mig och fortsätt som du gör. :)

    SvaraRadera
  2. Om man inte vill festa till det alldeles för mycket i veckorna så funkar ett fruset torskblock alldeles utmärkt!

    Piff

    SvaraRadera