Mattips

Här kommer vi lägga upp tips på mat och man kan äta. Recept är nog varken Piff eller Puff så bra på att använda då det oftast improviseras i köket.......

GI Chokladkaka 8-10 bitar, 175 gr i ca 30 minuter
125 gr smör
100 gr mörk choklad (ca 70% inte över det)
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 krm salt
(kokos eller krossade valnötter till formen
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Vispa äggen med saltet så det blir fluffigt. Vänd i chokladblandningen och grädden i äggen. Smöra en form och bröa med kokos eller valnöttskross. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen på 175 gr i ca 30 minuter. Servera med lätt vispad grädde och hallon.
Tips! gör gärna kakan dagen innan för då "sätter sig" den lite och blir mer som chokladtryffel

Wrap att fylla med något gott
6 ägg
150 gr philadelphiaost
ev 1 msk fiberhusk

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna i ca 5 min till de blir hårda. Blanda osten och gulorna och ev fiberhusken. Har du fiberhusk i, låt stå i 10 min. Blanda försiktigt ihop vitorna med ostsmeten och häll ut på en plåt med smörpapper och se till att smeten blir så fyrkantig som möjligt. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min, kolla så att den inte blir bränd. Ta ut och låt svalna. Dela i fyra lika stora delar och ta försiktigt bort smörpappret.
Ex på fyllning:
Tonfiskröra med ägg, keso, majonäs, lök
Salami, bregott och brieost


Frukostförslag
Yoghurtfrukost
1 dl mezeyoghurt
0,5 dl grädde
1 msk kokosflingor
Kanel
½ - 1 av dagens fria frukt, föredrar själv äpple alt apelsin.
Om man är en hungrig morgonperson så ät ett ägg till.

Tonfiskröra
2 kokta ägg
1 burk tonfisk
1 msk majonäs
15 gr smält smör
2 msk grädde
½ saltgurka i tärningar
Blanda ihop allt till en röra.
Detta är en mastodontfrukost som jag står mig på fram till eftermiddagen. Ta hälften om du vill äta lunch i vanlig tid!

LCHF pannkakor
4 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiber husk
Blanda alla ingredienser. Stek i smör på medelvärme. Servera med grädde och hallon

Oopsies, ca 6 st 150 grader i 30 min
3 ägg
100 gr Philadelphia ost
Fiber Husk

LCHF Pannacotta, 6 port
5 dl grädde
1 msk ek kokosfett
2 gelatinblad
vaniljessence
blåbär
Koka upp grädde, kokosfett och vaniljessensen. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 min. Blanda ihop och häll upp i formar och ställ in i kylskåpet. Dekorera med blåbär vid servering.

Kesoplättar, 4 st
2 ägg
1 burk keso
2 msk fiberhusk
Till servering; hallon eller blåbär en klick turkisk yougurt.